Partea aia cu moartea

Problema zilelor noastre e că nu mai luăm nimic în serios. Mă aștept să apară curând pe net un mesaj din ăla mobilizator -Dacă vrei să fie modificat textul slujbei de căsătorie la teza ”Până când moartea ne va despărți” semnează și tu.

Mai mult mă aștept să semneze mulți pentru că nici pe noi nu ne mai luăm în serios.

Nu ne acordăm timp să știm cine suntem, ce vrem să facem, ce tot spun eu aici? Nu ne mai acordăm timp să fim sau să facem suntem prea ocupați să arătăm lumii că suntem și facem.

Ne ducem viața în afara caselor să vadă lumea ce bine ne este, ce viață de vis avem iar felia de viață pe care ar trebui să ne-o trăim acasă pentru noi și ai noștri o ornăm frumos cu ceva funde și sclipici și o postăm pe net, nu contează că e Facebook, Twitter, Instagram.

Nu păstrăm nimic pentru noi și nu trăim nimic autentic, pentru că nici în văzul lumii, nici pe net nu poți prezenta o viață monotonă, trebuie dramă, strălucire, lumină, joc de scenă, decoruri.

Ne comportăm în viață ca în jocuri, căutăm mereu un Next Level, ne repezim mereu pe upgrade-uri, indiferent că e vorba de noul telefon, ultima variantă de cuptor sau un nou partener, indiferent dacă alea pe care le avem acasă sunt în continuare nu numai funcționale ci chiar performante.

Avem ascunse în toate contractele clauze de reziliere și clauze de penalități la reziliere și clauze care să le lipsească de eficiență pe celelalte, am transformat ”Citius, altius, fortius” într-un principiu de viață prost aplicat pentru că le vrem acum și cu orice preț.

Te-ai gândit vreodată să ieși din cursă? Să mergi calm pe marginea pistei pe care ceilalți încă aleargă fără să vadă ce e în jur? Poate cu cineva alături, cineva pe care să îl cunoși, cu care să îți împarți gândurile nu să îți sheruiesti fotografiile?

Dacă ai ști că fiecare alegere pe care o faci trebuie menținută până la partea aia cu moartea ți-ai trăi viața la fel?

b7224d07d39b0fe0e0b0273ea5016b53

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s